Βγαίνουν τα ράντζα στο «Αττικό»

EC51210FDCE5A6BF70ACE308B35A8E25.jpg

  Ανάνηψη και διασωλήνωση σε κοινή θέα, ασθενείς με βαριές λοιμώξεις χωρίς την κατάλληλη φροντίδα. Ένα μικρότερο νοσοκομείο έχει στηθεί μέσα στους διαδρόμους του «Αττικού». Πάνω από 100 ράντζα είναι διαρκώς παρατεταγμένα, νοσηλεύοντας κανονικά ασθενείς, κάτω από… τριτοκοσμικές συνθήκες.

Η κατάσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος κοντινού νοσοκομείου αλλά και ελλείψεων σε προσωπικό, έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι να καταργούν με δική τους πρωτοβουλία όλα τα ράντζα αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Η κινητοποίησή τους έχει στόχο να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που επαναλαμβάνεται τα τελευταία τρία χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Μάλιστα, συμπίπτει με τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις για προσλήψεις και διαρθρωτικά μέτρα.

Ακόμα και για το οξυγόνο που χρειάζονται ορισμένοι ασθενείς γίνονται μαστορέματα και πατέντες από το προσωπικό προκειμένου να τους παρασχεθεί. Οι εργαζόμενοι έχουν συντάξει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από τις 730 κλίνες λειτουργούν οι 650 λόγω έλλειψης προσωπικού. Το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε τέσσερις μέρες και προσέρχονται από 1.000 έως 1.300 ασθενείς, από τους οποίους οι 150-250 κάνουν εισαγωγή. Επίσης 1.500 είναι οι εξεταζόμενοι και οι ασθενείς που επισκέπτονται τα τακτικά και απογευματινά εξωτερικά ιατρεία καθημερινά. Σε κάθε εφημερία λειτουργούν 80-120 ράντζα, ενώ επτά αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει και με τη δυσλειτουργία των μηχανημάτων, αφού ένας αξονικός τομογράφος εξυπηρετεί όλους τους ασθενείς, καθώς οι άλλοι δύο που διαθέτει το νοσοκομείο δεν λειτουργούν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.