Βελονισμός στον οδοντίατρο

09A653DCB598ADDDB4525F76B5C2E2FA.jpg

  Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν την τάση για εμετό που τους προκαλεί ο οδοντίατρος, καθώς τοποθετεί τα οδοντιατρικά εργαλεία στο στόμα τους, μπορεί να βρουν ανακούφιση με τον βελονισμό υποστηρίζουν σε εργασία τους οι Ιταλίδες ερευνήτριες Giuseppa Bilello και Antonella Fregapane από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στην Σικελία.

Αν και η έρευνα είναι μικρής κλίμακας, ωστόσο τα αποτελέσματά της είναι ενθαρρυντικά. Oι ιταλίδες ερευνήτριες επιστράτευσαν 20 ενήλικες με ιστορικό ναυτίας στην καρέκλα του οδοντίατρου και τους υπέβαλλαν σε οδοντιατρικές εργασίες υπό κανονικές συνθήκες καθώς και μετά από βελονισμό.

Σε σχετική κλίμακα μέτρησης των αντανακλαστικών συσπάσεων των συμμετεχόντων το σκορ προ του βελονισμού ήταν κατά μέσο όρο 7 (η κλίμακα ήταν από το 0 έως το 10, όπου το 10 αφορά το έντονο αίσθημα ναυτίας), ενώ με τον βελονισμό έπεσε στο 1.

Τα σκορ αυτά αφορούν την πάνω γνάθο, ενώ στην κάτω δεν σημειώθηκε διαφορά σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Acupuncture Medicine.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *