«Βάλσαμο» για τους Γιατρούς του Κόσμου οι δωρεές

BC8A342FD02EE5B2E687BA57EB31D061.jpg

  Στους απλούς ανθρώπους, που δεν διστάζουν να χαρίσουν τον οβολό τους, στηρίζονται οι Γιατροί του Κόσμου για να συνεχίσουν το έργο τους.

«Εμείς, στους Γιατρούς του Κόσμου, δεν βλέπουμε συνήθως εύπορους να χαρίζουν τον οβολό τους στον αναξιοπαθούντα. Κατά κύριο λόγο βλέπουμε απλούς ανθρώπους, συμπολίτες μας που πραγματικά από το υστέρημά τους θα καταφέρουν να τρέξουν με την πρώτη ευκαιρία να δωρίσουν αυτό που δεν έχουν» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η διευθύντρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Σοφία Γκαρανέ.

Χάρη σε αυτές τις δωρεές, αλλά και τις προσφορές μεγάλων επιχειρήσεων, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν τη δυνατότητα να δέχονται καθημερινά στους χώρους του πολυϊατρείου τους μεγάλο αριθμό ανθρώπων – μεταναστών αλλά και Ελλήνων πλέον – και να τούς παρέχουν κάθε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Η κυρία Αθηνά, στα μνημόσυνα και στα τρισάγια της κόρης της που χάθηκε νωρίς, δωρίζει 30 ευρώ στους Γιατρούς για την ψυχή του παιδιού της, όπως λέει. Ο κύριος Λάζαρος, συνταξιούχος του ΟΓΑ, χρόνια τώρα κάνει δωρεά 20 ευρώ κάθε μήνα στην οργάνωση. Η κυρία Γεωργία, πρόσφυγας και η ίδια, συγκινείται με την όψη των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια και χορηγεί, μία έως δύο φορές τον χρόνο, 150 ευρώ.

Η εικόνα που παρατηρεί κάποιος έξω από την Ιωνος Δραγούμη είναι η ίδια. Άνθρωποι που περιμένουν καρτερικά να έρθει η ώρα για να τους εξετάσει ο γιατρός. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ασθενείς και τα άτομα που ζητούν βοήθεια δεν χωρούν στην αίθουσα αναμονής και η ουρά φτάνει μέχρι τα σκαλιά της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο αυξάνει το σύνολο των ασθενών που υποστηρίζουν οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ ολοένα και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των Ελλήνων που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και ζητούν βοήθεια ιατρική, φαρμακευτική, κοινωνική, ψυχολογική, αλλά και ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το 2011, οι επισκέψεις των ασθενών ήταν περίπου 7000, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και 1300 εμβολιασμοί σε παιδάκια. Το 2012, οι επισκέψεις εκτοξεύτηκαν στις 13.000 και οι εμβολιασμοί στους 2200. Για το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι επισκέψεις πλησιάζουν ήδη τις 10.000 και οι εμβολιασμοί τους 1700, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων επωφελούμενων αγγίζει το 60% – 65%.

Σημειώνεται πως το ανοιχτό πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα μείνει κλειστό έως τις 25 Αυγούστου, ενώ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση ενός ορόφου από το δημοτικό κτήριο της οδού Παπαρηγοπούλου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χώρου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.