Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Ανησυχητική είναι η αύξηση στα λύματα της Αττικής, με το σενάριο του «Πάσχα στο χωριό» να απομακρύνεται και την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε σταδιακή άρση των μέτρων από τις 4 Μαΐου. Οι ανακοινώσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, με την πίεση στο σύστημα υγείας να μην έχει υποχωρήσει.

Το ιικό φορτίο στην Αττική βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας, επισημαίνουν οι επιστήμονες, με βάση τα τελευταία ευρήματα στα λύματα του λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους καθηγητές, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελο Μανωλόπουλο, οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, από την περασμένη Τετάρτη παρατηρούνται σταθερά αυξητικές τάσεις.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη...