Αυξήθηκαν οι πλαστικές σε γνάθο και πηγούνι

 
Κατά 71% αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στο πηγούνι και στη γνάθο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2011 της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πηγούνι και η γνάθος είναι από τα πρώτα σημεία στο πρόσωπο που πλήττονται από τα γηρατειά και αυτού του είδους οι επεμβάσεις μπορεί να κάνει κάποιον να φαίνεται νέος, χωρίς να χρειαστεί να κάνει λίφτινγκ.

«Οι άνθρωποι συνδέουν υποσυνείδητα ένα τετράγωνο πηγούνι με την εξουσία, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα», λέει ο χειρουργός Ντέρικ Άντελ από τη Νέα Υόρκη που έχει μελετήσει και ερμηνεύσει τις επιθυμίες ασθενών του, που είναι κυρίως διευθυντικά στελέχη.

Το 2011 πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ 13,8 εκατομμύρια επεμβάσεις, από τις οποίες 1,6 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούσαν εμφυτεύματα στήθους, ρινοπλαστική και λιποαναρρόφηση. Αύξηση σημειώθηκε και στις αισθητικές επεμβάσεις, όπως το Bottox, όπου την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 5,6 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια Ενωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε, επικαλούμενη στοιχεία του 2010, ότι το 17,1% των αισθητικών επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και το 16,8% στη Βραζιλία. Στην Ευρώπη, πρώτη χώρα στις πλαστικές είναι η Ιταλία και ακολουθεί η Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *