Αυξήθηκαν οι πλαστικές λόγω μανίας με τα selfies!

9A5D0E6E36C28CDB26478F361AF8F2AC.jpg

  Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ξαπλώσουν στο χειρουργικό κρεβάτι, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βελτιώσουν με αισθητικές επεμβάσεις την εξωτερική τους εμφάνιση… για πετύχουν το «τέλειο selfie».

Από ρινοπλαστική μέχρι βλεφαροπλαστική, οι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν μια σημαντική αύξηση στην πελατεία τους για χάρη του «τέλειου κλικ».

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής του Προσώπου και Επανορθωτικής Χειρουργικής, την οποία επικαλείται η MailOnline σε δημοσίευμά της, ένας στους τρεις γιατρούς έχει δει μια αύξηση στη ζήτηση αισθητικών επεμβάσεων… λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξης του 25%» ανέφερε ο Dr Sam Rizk, πλαστικός χειρουργός στη Νέα Υόρκη. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έρχονται με τα κινητά τους τηλέφωνα και μου δείχνουν εικόνες. Τα selfies έχουν αρχίζει να γίνονται μια τρέλα».

Για τον ίδιο η τάση αυτή αποκαλύπτει μια εμμονή των ατόμων με τον εαυτό τους και ένα βαθμό ανασφάλειας, που έχουν οι περισσότεροι έφηβοι. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χειροτερεύουν την κατάσταση. Πλέον ο καθένας ανεβάζει δεκάδες φωτογραφίες του κάθε μέρα στο Facebook και το Instagram».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *