Αυξάνεται η παχυσαρκία σε όλη την Ευρώπη

38BBE0088BF85B084856B2E94DF1B524.jpg

  Η γενική τάση, σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο πρόβλεψης που χρησιμοποιήθηκε από τους ειδικούς, είναι η μεγάλη αύξηση των ποσοστών υπέρβαρων και παχύσαρκων ανδρών και γυναικών σε όλη την Ευρώπη, αλλά τα εκτιμώμενα ποσοστά παρουσιάζουν διακυμάνσεις ανάμεσα στις 53 ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση το στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι γίνονται όλο και πιο παχουλοί . Η ανδρική παχυσαρκία αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% στο Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ στην Ιρλανδία κατά 47%. Όσο για τις γυναίκες το υψηλότερο ποσοστό προβλέπεται ότι θα είναι στην Ιρλανδία με 47% και το χαμηλότερο στη Ρουμανία με 10%.

Η έρευνα διεξήχθη από ερευνητές μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και επιστήμονες από το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου EuroPRevent 2014 στο Άμστερνταμ από την δρ. Laura Webber από το Βρετανικό Φόρουμ Υγείας στο Λονδίνο.

«Η έρευνά μας παρουσιάζει μια ανησυχητικά αυξανόμενη τάση αύξησης της παχυσαρκίας σε όλη της Ευρώπη. Χρειάζονται επειγόντως πολιτικές για να αντιστραφεί αυτή η τάση», δήλωσε η δρ. Webber.

Όσο για την Ελλάδα το στατιστικό μοντέλο την κατατάσσει μεταξύ των χωρών όπου η παχυσαρκία αναμένεται να εκτιναχθεί, με τα ποσοστά ανδρικής παχυσαρκίας να φτάνουν το 40% μέχρι το 2030, ακολουθούμενη από την Τσεχία (38%) και την Μεγάλη Βρετανία (35%).

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *