Αυλαία για ΕΟΠΥΥ και 8.500 εργαζομένους

1466A006B6590D3E288777A22DBEE2CD.jpg

  Με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέφτει η αυλαία για τον ΕΟΠΥΥ και τους 8.500 εργαζόμενους οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η διάρκεια της θα είναι ένας μήνας αλλά κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά αυτή τη «δέσμευση».

Το νομοσχέδιο αναμένεται, όπως έγινε και κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, να υπερψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι γιατροί παρά τη δίμηνη απεργία τους και τις συνεχείς κινητοποιήσεις (βγαίνουν και σήμερα στους δρόμους) δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το… μοιραίο.

Και τώρα, ενόψει της λειτουργίας του νέου φορέα, του ΠΕΔΥ, αναμένουν να τους δοθούν απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας, με ποιον τρόπο και ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθεί ο νέος φορέας με τα ιδιωτικά ιατρεία όσων αποχωρήσουν αλλά και τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν, καθώς ο υπουργός Υγείας έχει πει ότι θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που χρειάζονται.

Να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν να μείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει εντός επτά ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη συνέχεια θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα. Όταν, δε, θα επανέλθουν στο ΕΣΥ τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ιατρεία τους.
Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περίπου 5.500 γιατροί εκ των οποίων οι 4.500 διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας περίπου 3.000 θα επιλέξουν να μην ενταχθούν στο ΕΣΥ ώστε να μην κλείσουν τα ιατρεία τους. Πρόκειται για τους πρώτους που θα γεμίσουν τη «δεξαμενή» των 11.000 απολύσεων του 2013.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *