Ασύρματο δερματικό επίθεμα θα μεταδίδει ιατρικές πληροφορίες

 
Συσκευές που μοιάζουν με επιθέματα οι οποίες θα μεταδίδουν με ασύρματο τρόπο πληροφορίες σχετικά με ζωτικά στατιστικά στοιχεία υγείας, σχεδιάζουν ερευνητές.


Οι συσκευές οι οποίες σχεδιάζονται να μοιάζουν περισσότερο σαν τατουάζ παρά σαν ιατρικό επίθεμα, θα μπορούσαν να μετρήσουν τη δραστηριότητα της καρδιάς και τα εγκεφαλικά κύματα, όπως δήλωσε ο John Rogers, του University of Illinois της Urbana-Champaign. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μεγάλο όφελος θα ήταν η ιδιότητα της συσκευής να παρακολουθεί συνέχεια την υγεία και την καλή κατάσταση.

Η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν είναι σαφές πόσο θα κοστίζουν ή πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να είναι διαθέσιμες οι συσκευές.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί πώς θα μετριέται κάτι που κάνει ο οργανισμός-οι δράσεις της καρδιάς για παράδειγμα-και στη συνέχεια να μεταδίδεται η πληροφορία χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι συσκευές θα έχουν αρκετές ομοιότητες με τα προσωρινά τατουάζ των παιδιών ενώ το μέγεθος του επιθέματος θα είναι περίπου αυτό ενός γραμματόσημου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *