Ασθενείς σε ράντζα μετά από εγχειρήσεις καρδιάς

F045BBD1EF8C3F7F99D57723B1B53F85.jpg

  Τραγική είναι η κατάσταση στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, με πολλούς ασθενείς να γεμίζουν τα ράντζα στους διαδρόμους μετά από πολύ σοβαρά χειρουργεία. Όπως αποκάλυψε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος των εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος, τα κρεβάτια αποδεικνύονται ελάχιστα, μπροστά στην αυξημένη ζήτηση.

Παράλληλα, όσοι χειρουργούνται σε πολλές περιπτώσεις μετά την ανάνηψή τους στο αιμοδυναμικό τμήμα μεταφέρονται σε ράντζα στην καρδιολογική, παρόλο που έχουν ανάγκη ως πρόσφατα χειρουργημένοι, μιας διαφορετικής περίθαλψης, για να ανακάμψουν το συντομότερο!

Η υπολειτουργία του αιμοδυναμικού κέντρου του Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση στο καρδιολογικό κέντρο του ΠΠΝΠ, το οποίο εφημερεύει καθημερινά για περιπτώσεις αγγειοπλαστικής, που θέλει άμεση επέμβαση των ιατρών και για αυτό, όπως δήλωσε στο «patrastimes.gr» ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζοντας ότι σε ετήσια βάση το κέντρο διενεργεί 3.000 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις με επιτυχία 95% και περισσότερες από 900 στεφανιογραφείες.

Εάν υπήρχαν όμως 3-4 νοσηλεύτριες ακόμα θα είχε τεθεί σε λειτουργία η υπομονάδα των εμφραγμάτων της καρδιολογικής για να εξυπηρετεί περισσότερα περιστατικά, με τον κ.Μπονάνα να τονίζει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και εφόσον γίνουν οι προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο θα θέσει σε λειτουργία περισσότερες κλίνες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.