Aρχές Οκτωβρίου τα επίσημα εγκαίνια του digital hub της Pfizer Hellas

Θάνος Ξυδόπoυλος

Η Pfizer καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, να μεγιστοποιήσει τις ωφέλειες που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων πού βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αναπτύσσει ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών εργαστηριακών κέντρων (digital hubs). Μέρος αυτού του σχεδίου αποτελεί και η εγκατάσταση ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα εγκαινιαστεί επίσημα αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με  το business plan  με το εν λόγω ψηφιακό εργαστήριο  θα  δημιουργηθούν 200 θέσεις νέες  θέσεις  εργασίας υψηλών δεξιοτήτων.

Το εργαστήριο αυτό θα αποτελεί έδρα υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας και εξειδίκευσης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Βig Data/Αnalytics).

Στην Ελλάδα υπάρχει υψηλός αριθμός ταλαντούχων ανθρώπων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Η Pfizer σχεδιάζει να συνεργαστεί με Πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, ώστε να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη , μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, η οποία θα μας βοηθήσει να κάνουμε πράξη τον σκοπό μας: «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών».

Από το 1960 στην Ελλάδα

Η Pfizer Hellas ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1960, ενώ από το 2003 βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.
Στις δεκαετίες που πέρασαν, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Ιατρικής διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του προσδόκιμου της ζωής κατά 7 χρόνια. Στην Ελλάδα έφτασε τα 77 έτη για τους άνδρες και τα 82 για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με στοιχεία από 52 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) το 40-59% της συνολικής αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης αποδίδεται στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων και κυρίως στην πρόοδο στη θεραπεία και πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Η πορεία της Pfizer Hellas συνέβαλε ώστε να βελτιωθούν όλοι οι παραπάνω δείκτες και στον Ελλαδικό χώρο, καθώς εισήγαγε όλα αυτά τα χρόνια καινοτόμα φάρμακα για όλες σχεδόν τις νοσολογικές οντότητες.
Επίσης η επιχειρησιακή ανάπτυξη της Pfizer Hellas τις προηγούμενες δεκαετίες προσέφερε σημαντικά οφέλη και στην Ελληνική οικονομία, αφού στο διάστημα αυτό:

  • δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες, δίνοντας ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης
  • σημαντικά ποσά δόθηκαν στο Ελληνικό κράτος, μέσω των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών

Πίσω όμως από τις επιτυχίες και τις πρωτιές βρίσκονται πάντοτε οι άνθρωποι. Στην πολύχρονη πορεία της Pfizer Hellas, o ανθρώπινος παράγοντας ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της.

Οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas, οι οποίοι πίστεψαν και πιστεύουν στο όραμα και τις αξίες της, υπηρετούν με συνέπεια τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία. Είναι οι άνθρωποι που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ομαδικά, με ακεραιότητα και υπευθυνότητα, για να πετύχουν κοινούς στόχους.

Οι χιλιάδες ασθενείς και οι οικογένειες τους, οι άνθρωποι που βρήκαν στα σκευάσματα της Pfizer θεραπεία, ελπίδα, καλύτερη ποιότητα ζωής. Ήταν αυτοί που έδωσαν ουσία στην προσπάθεια της Pfizer Hellas.
Η ιατρική κοινότητα, οι επιστημονικοί φορείς, οι άνθρωποι που συνέβαλαν καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια να καταστεί η επιστήμη σύμμαχος των ασθενών.

Το 2010 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Pfizer Hellas, αφού πέραν της συμπλήρωσης 50 χρόνων δραστηριοποίησης στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε και η συγχώνευση με την Wyeth Hellas. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Pfizer Hellas, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη βιο-φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη...