Αρχίστε τα… μανιτάρια, για να κόψετε το κάπνισμα

B8CDBC5373C4E849319E55F29EA67818.jpg

  Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένας στόχος που πολλοί αποτυγχάνουν να… επιτύχουν.

Μια έρευνα αναφέρει, ότι οι μακροχρόνιοι καπνιστές εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας για τον οργανισμό τους, όταν έλαβαν ψιλοκυβίνη (psilocybin) –τον ενεργό παραισθησιογόνο παράγοντα που υπάρχει στα «μαγικά μανιτάρια».

Το ελεγχόμενο πείραμα που έγινε, βρήκε ότι το 80% των συμμετεχόντων κατάφερε να κόψει το τσιγάρο σε ποσοστό 80% μετά από έξι μήνες.

Η έρευνα έγινε από το νοσοκομείο John Hopkins University της Βαλτιμόρης.

Σε αυτή συμμετείχαν 10 άντρες και 5 γυναίκες, ψυχικά και σωματικά υγιείς, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Κάθε ένας από αυτούς κάπνιζε κατά μέσο όρο 19 τσιγάρα την ημέρα, επί 31 χρόνια, ενώ είχαν προσπαθήσει επανειλημμένα να κόψουν το τσιγάρο, χωρίς όμως επιτυχία.

Σε κάθε ένα συμμετέχοντα χορηγήθηκε μια δόση ψιλοκυβίνης σε μορφή χαπιού.

Δύο και οκτώ εβδομάδες μετά έλαβαν υψηλότερες δόσεις της ίδιας ουσίας. Κάθε «θεραπεία» είχε διάρκεια 6-7 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι εθελοντές βρίσκονταν σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, όπου άκουγαν μουσική και μπορούσαν να χαλαρώσουν.

Επιπλέον, παρακολούθησαν εβδομαδιαίες συνεδρίες με ειδικούς, προκειμένου να κρατούν σημειώσεις για την πρόοδό τους και να ελέγχουν τον… πόθο τους.

Μέχρι το τέλος του πειράματος 12 από τους 15 συμμετέχοντες κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο.

Οι ερευνητές τονίζουν ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο πείραμα δεν πρέπει να αποτελέσει ενθάρρυνση για την κατανάλωση «μαγικών μανιταριών», αλλά τονίζει το πώς η συγκεκριμένη ουσία (ψιλοκυβίνη) μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *