Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη

legs.jpg

Το δερματολογικό τμήμα του Πολυιατρείου Medica διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας laser Αλεξανδρίτη της Candela για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Το GentleLASE Pro του οίκου Candela Laser Corporation αποτελεί την εξέλιξη στη laser αποτρίχωση. Η ανανεωμένη έκδοση του ασφαλέστερου και αποτελεσματικότερου συστήματος laser Αλεξανδρίτη το καθιστά ακόμη πιο εύχρηστο, ταχύτερο και αποδοτικότερο. Το έχουμε επιλέξει για να καλύψουμε ακόμα περισσότερο τις ανάγκες των πελατών μας. Αυτό το σύστημα είναι το ταχύτερο στην αγορά και έχει γίνει πρότυπο στο κλάδο της αποτρίχωσης

Πιο συγκεκριμένα η laser αποτρίχωση με  το GentleLASE Pro επιτυγχάνεται μέσω του φαινόμενου της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Το μηχάνημα εκπέμπει δέσμη φωτός σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, η οποία διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται από τη μελανίνη του θυλάκου με αποτέλεσμα την καταστροφή του αφήνοντας την γύρω περιοχή της επιδερμίδας ανεπηρέαστη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η επιδερμίδα προστατεύεται μέσω μηχανισμού δυναμικής ψύξης, όπου ψυκτικό υγρό (cryogen) ψεκάζει την επιδερμίδα ψύχοντας τα ανώτερα στρώματά της. Έτσι επιτυγχάνεται προστασία και παράλληλα τοπική αναισθησία.

Ποιες άλλες περιπτώσεις θεραπεύονται με το GentleLASE Pro;

Το GentleLASE Pro θεραπεύει τις ευρυαγγείες ποδιών και προσώπου χρώματος μπλε /κόκκινου, γεροντικές κηλίδες, υπερκερατώσεις, επιφανειακές ρυτίδες προσώπου κ.α.

Η θεραπεία ποικίλει ανάλογα με τον ασθενή και την περιοχή εφαρμογής. Γενικά η θεραπεία περιλαμβάνει:

– Χρήση προστατευτικών γυαλιών για την προστασία των ματιών του ασθενή και γιατρού κατά την διάρκεια της θεραπείας .

– Χρήση μικρής χειρολαβής που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα για την μετάδοση του laser.

– Μια μικροποσότητα ψυκτικού αερίου πέφτει επιλεκτικά πάνω στην επιδερμίδα λίγο πριν από κάθε παλμό του laser, ψύχοντας την επιδερμίδα.

– Ένας αριθμός ασθενών ξαφνιάζονται στην αρχή της θεραπείας από την αίσθηση του συστήματος ψύξης.

– Ο χρόνος θεραπείας είναι από 10 λεπτά έως 1 ώρα και εξαρτάται από την περιοχή θεραπείας.

– Ο ασθενής μπορεί να επιστέψει σπίτι του αμέσως μετά την θεραπεία.

– Η περιοχή θεραπείας μπορεί να γίνει ροζ ή ελαφρώς κόκκινη σε χρόνο περίπου 30 λεπτών μετά την θεραπεία και αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή πάγου ή ενυδατικών κρεμών στην περιοχή.

Τι προφυλάξεις πρέπει να πάρετε πριν και μετά τη θεραπεία;

– Να αποφεύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο για χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων πριν την θεραπεία και μετά την θεραπεία για όσο χρονικό διάστημα σας συμβουλέψει ο γιατρός σας.

– Να αποφύγετε το ξάνοιγμα χρώματος της τρίχας και την αποτρίχωση με κερί για 4 έως 6 εβδομάδες πριν την θεραπεία.

– Εάν έχετε ιστορικό έρπη γύρω από το στόμα, μπορεί να πρέπει να δοθεί αγωγή προφύλαξης.

– Εάν είστε πρόσφατα μαυρισμένοι ή η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη, τότε θα πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας για χρονικό διάστημα 2-3 εβδομάδων πριν την θεραπεία.

– Να συζητήσετε με τον γιατρό σας τι αποτελέσματα περιμένετε από την θεραπεία και αυτός θα σας συμβουλεύσει εάν αυτή η μέθοδος είναι η ιδανικότερη για την περίπτωση σας.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται για την πλήρη εξαφάνιση των τριχών, εξαρτάται κυρίως από την περιοχή, από την ποιότητα, το χρώμα και την πυκνότητα της τριχοφυΐας και από ορισμένους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών (κληρονομική προδιάθεση και ορμονικές διαταραχές).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.polyiatreiomedica.gr ή επικοινωνήστε με το 210 8004740.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *