Αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία της κύστης κόκκυγος

 
Οριστική λύση στο πρόβλημα της κύστης κόκκυγος, που ταλαιπωρεί έναν στους δύο άντρες, δίνει μια νέα τεχνική με τη χρήση laser.

Πρόκειται για μια ανώδυνη χειρουργική επέμβαση, που διαρκεί περίπου μισή ώρα, κατά την οποία αφαιρούνται με ακρίβεια τόσο η κύστη όσο και κάθε συριγγώδης πόρος. Ο ασθενής φεύγει έπειτα από μία ώρα από το νοσοκομείο και επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.


«Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής, μας βοηθά οι επεμβάσεις να είναι πιο γρήγορες και, ταυτόχρονα, να δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής, όπως η περίπτωση της κύστης κόκκυγος» τονίζει ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, γενικός χειρουργός Αναστάσιος Ξιάρχος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο, το κέρδος από την εξέλιξη στην τεχνολογία και την εφαρμογή της στη χειρουργική είναι πολύ μεγάλο, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό, γιατί μειώνουν σημαντικά τον χρόνο της χειρουργικής επέμβασης, της παραμονής του ασθενή στο νοσοκομείο, της αποθεραπείας και της επιστροφής στην εργασία του.

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα (στην ουρά). Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως, από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά την εμβρυϊκή ζωή του ασθενή. Η πάθηση είναι περισσότερο συνηθισμένη στους άντρες, σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται, κυρίως, σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 40 ετών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *