Αποσυνδέονται τα νοσοκομεία Λέσβου και Λήμνου

 
Άνοιξε οριστικά ο δρόμος για την αποσύνδεση του Νοσοκομείου της Λήμνου από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μετά την απόφαση που πήρε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που συνεδρίασε χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.


Όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά, και την οργανική, αλλά και τη διοικητική αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου.

Ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων, Γιάννης Ευδοκιμίδης, κατέθεσε θετική εισήγηση για την αποσύνδεση των δύο νησιωτικών Νοσοκομείων της Λήμνου και της Ικαρίας από τα Νοσοκομεία της Μυτιλήνης και της Σάμου αντίστοιχα, η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη τού ΚΕΣΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnet.gr, αυτό που αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην απόφαση, ήταν οι αντιδράσεις των φορέων των νησιών και κυρίως οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λήμνου, οι οποίοι είχαν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους το θέμα του Νοσοκομείου του νησιού.

«Αγωνιζόμαστε συνεχώς και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για την επίλυση όλων των προβλημάτων του νησιού μας», δήλωσε στο «Ε» ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής. «Στη σημερινή (χθες βράδυ) ανοικτή συνεδρίαση περιμέναμε με αγωνία αυτή την απόφαση, για να καθορίσουμε τη στάση μας από δω και πέρα. Είναι μια θετική εξέλιξη και θα αγωνιστούμε και για τα άλλα τέσσερα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί», τόνισε ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *