Αποστολή φαρμάκων στην Ουκρανία από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) απέστειλε 250.000 συσκευασίες φαρμάκων πρώτης γραμμής, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων στην Ουκρανία, η , συμμετέχοντας στη σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

Τα φάρμακα που απεστάλησαν είναι αντι-ιικά, αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντισηψίας, αντιμικροβιακά, αντιφλεγμονώδη, καρδιολογικά, ηλεκτρολύτες και διάφορα αναλώσιμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες–μέλη της για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση τους, στην πρόσκλησή της για την ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.
Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συμμετέχει ενεργά στην πανευρωπαϊκή δράση της Medicines for Europe, για την αποστολή φαρμακευτικών προϊόντων στο λαό της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε σχετικά: «Ο πόλεμος έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στην καρδιά της Ευρώπης και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάνει το χρέος της, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας. Παρακολουθούμε στενά τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία και ελπίζουμε όλοι σε μία άμεση εκεχειρία και παύση των εχθροπραξιών».

Διαβάστε ακόμη...