«Απόλυση για όποιον δεν μου επιτρέψει να ασκήσω τα καθήκοντά μου»

718BD8F6AA3909776B80F7DAB3765210.jpg

  Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε νοσοκομεία.

Μιλώντας απόψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι στις περιπτώσεις αυτές θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει απόλυση για όποιο μέλος του ΕΣΥ δεν του επιτρέψει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Εξάλλου, ο Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο θέμα της μεγάλης λίστας αναμονής για τους ασθενείς, είπε ότι «θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής. Έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των γενοσήμων, επισημαίνοντας ότι είναι θετικό πως ήδη τα νοσοκομεία χορηγούν στους ασθενείς φάρμακα που σε ποσοστό 70% είναι γενόσημα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *