Αποκρουστικές εικόνες με τις συνέπειες του καπνίσματος

 
Η Αυστραλία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου από αύριο τα πακέτα των τσιγάρων θα συνοδεύονται από αποκρουστικές, ωστόσο πραγματικές, εικόνες από τις συνέπειες της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος.


Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα απαγορεύεται η χρήση λογοτύπων εταιρειών ή άλλων συμβόλων και χρωμάτων με διαφημιστικό κείμενο.

Όλα τα πακέτα τσιγάρων θα έχουν το ίδιο σκούρο χακί χρώμα, ενώ η μάρκα θα αναγράφεται στο κάτω μέρος του πακέτου με μια μικρή γραμματοσειρά.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1116.jpeg

Οι προειδοποιήσεις για το κακό που προκαλεί το τσιγάρο στην υγεία των καπνιστών και των γύρω τους θα καλύπτει τουλάχιστον το 85% του πακέτου.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που θα συνοδεύουν τα πακέτα. Σε αυτές απεικονίζονται περιπτώσεις ασθενών που προσβλήθηκαν από καρκίνο στη γλώσσα και τη στοματική κοιλότητα εξαιτίας του καπνίσματος, καρκίνο στους πνεύμονες, αγγειακές νόσους, γάγγραινα κ.α.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1212.jpeg

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν τους νέους από το αποκτήσουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια, καθώς και να προτρέψουν τους ήδη καπνιστές να… την κόψουν!

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_139.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *