Αποφύγετε το φαγητό όταν έχετε πυρετό

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale διερεύνησαν κατά πόσο η λαϊκή ρήση «Feed the cold and starve the fever», δηλαδή ότι πρέπει να τρώμε όταν είμαστε συναχωμένοι και αντίθετα να αποφεύγουμε το βαρύ φαγητό όταν έχουμε πυρετό, ευσταθεί.

Έτσι δοκίμασαν την εν λόγω λαϊκή σοφία σε ποντίκια και βρήκαν ότι όσα είχαν μία ιογενή λοίμωξη, όπως ένα κρύωμα ή μία ίωση γίνονταν καλύτερα όταν έτρωγαν καλά.

Αντίθετα, όσα είχαν μία μικροβιακή λοίμωξη, που προκαλεί κατά κανόνα και πυρετό, σταματούσαν ούτως ή άλλως ενστικτωδώς να τρώνε και γίνονταν σιγά σιγά καλύτερα, όπως έχουμε παρατηρήσει ότι συμβαίνει και με μας τους ίδιους ή τα παιδιά μας όταν είμαστε πολύ άρρωστοι.

Μάλιστα, η έρευνα αποκάλυψε ότι η ζάχαρη ήταν η χειρότερη τροφή για τα ποντίκια με μικροβιακή λοίμωξη, ενώ οι πρωτεΐνες και το λίπος τα βοήθησαν να γίνουν καλύτερα. Μάλιστα όταν τα υποχρέωσαν να φάνε γλυκόζη πέθαιναν, ενώ αντίθετα όταν υπέφεραν από ιογενείς λοιμώξεις πέθαιναν εξαιτίας της στέρησης του φαγητού.

Καλό είναι λοιπόν, συμβουλεύουν οι επιστήμονες να ακολουθούμε το ένστικτό μας και να τρώμε περιορισμένα και όχι γλυκά, όταν υποφέρουμε από κάποια μικροβιακή λοίμωξη, ενώ όταν έχουμε μία απλή ίωση να τρεφόμαστε καλά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *