«Αποδειχθήκαμε ορθοί ως προς το ραντεβού»

BFA238DFFA27E7AD252D62B74E5D7314.jpg

  «Τα πολυιατρεία λειτουργούν, βλέπουν κόσμο, συνταγογραφούν και εξετάζουν» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα λειτουργίας των πολυιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), στην Αττική, που, όπως είχε ανακοινωθεί, από σήμερα θα άνοιγαν τις πόρτες τους για συνταγογράφηση φαρμάκων και κλινική εξέταση.

«Αποδειχθήκαμε ορθοί ως προς το ραντεβού» ανέφερε ο υπουργός, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των «σοφών» όπως αποκάλεσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, που «είχαν ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα πολυιατρείο».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς «έχουμε πολύ μεγαλύτερο έργο να υλοποιήσουμε, για να έχουμε πράγματι ένα νέο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τέτοιο που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Για «ακατάσχετες αερολογίες» κατηγόρησε τον υπουργός Υγείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, και υπογράμμισε ότι «τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ βρίσκονται σε κατάσταση παράλυσης, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, τα περιστατικά συνεχίζουν να κατευθύνονται στα νοσοκομεία, τα οποία παρουσιάζουν, πλέον, εικόνα διάλυσης, αφού η μετακύλιση περιστατικών της πρωτοβάθμιας φροντίδας στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων αύξησε κατά 30 έως 40% τον φόρτο εργασίας τους.

«Στον αέρα παραμένουν οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης» με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που δεν εξυπηρετήθηκαν, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). «Για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, αποδεικνύεται ανακόλουθος» προσθέτει ο ΙΣΑ, εκφράζοντας «την αγανάκτησή του για τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η δημόσια υγεία».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *