«Απόβαση» στην Αθήνα για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

 
Την ώρα που στο προσκήνιο έρχονται απίστευτες αποκαλύψεις, από τα πλέον επίσημα χείλη, για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Ιεράπετρας, φορείς της περιοχής πραγματοποιούν σήμερα απόβαση στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές εγκατάλειψης της δημόσια υγείας στην Ιεράπετρα.


Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας πέφτει θύμα του σαρωτικού κύματος των συγχωνεύσεων στο ΕΣΥ και ολόκληρη η πόλη είναι ανάστατη και έτοιμοι να «παλέψει» για την… επιβίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς θέρμανση λόγω της έλλειψης πετρελαίου ενώ πρόβλημα, λόγω ρευστότητας αναμένεται να δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες και με το οξυγόνο.

Με σύνθημα δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, η Ιεράπετρα απαιτεί από την πολιτεία την εξαίρεση του νοσοκομείου της περιοχής από τον «Καλλικράτη» στο ΕΣΥ ενώ οι φορείς της υγείας καταγγέλλουν την πολιτεία για ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προωθείται τα τελευταία χρόνια με την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων.

Πηγή: www.prismanews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *