«Απλήρωτες από τον Οκτώβριο οι επισκέψεις των γιατρών»

98E2076536AFEA885EE571B54013A143.jpg

  Απλήρωτοι για τις επισκέψεις από τον Οκτώβριο του 2013 και για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις από τον Αύγουστο του 2013 είναι οι γιατροί, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ο Σύλλογος ζητά να διευθετηθεί άμεσα το θέμα αλλά και να ανακληθούν οι δηλώσεις «περί δήθεν εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην επιστολή του προς τον κ. Κοντό, «παρά το γεγονός ότι είχατε ενημερώσει τους ιατρούς μέλη μας να προσκομίσουν στις κατά τόπους περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ τις ισχύουσες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, προκειμένου να πληρωθούν τις επισκέψεις για τους μήνες Οκτώβριο , Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2013, παρά ταύτα έως σήμερα δεν έχουν λάβει τα σχετικά ποσά».

Μάλιστα, συνεχίζουν οι γιατροί, «ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με την διεύθυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Κεντρικής Αθήνας (πρώην ΥΠΑΔ Κεντρικής Αθήνας), ενημερωθήκαμε ότι είναι αδύνατο να γίνει η οριστικοποίηση των ως άνω μηνών λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να πληρωθεί μόνο ο μήνας Οκτώβριος και οι υπόλοιποι μήνες μελλοντικά. Σας επισημαίνουμε δε ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση καλύπτει τα 1/3 των συμβεβλημένων παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ».

Ο ΙΣΑ σημειώνει ακόμη πως πολλάκις έχει επισημάνει έως και σήμερα ότι δεν έχει ξεκινήσει η πληρωμή των εργαστηριακών πράξεων και εξετάσεων του Αυγούστου του 2013 και εφεξής.

«Γίνεται λοιπόν σαφές ότι κάθε φορά που δηλώνετε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι οι γιατροί έχουν πληρωθεί δημιουργείται την έντονη αγανάκτηση μας, αφού οι ισχυρισμοί σας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Επιπροσθέτως πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αγνοεί αν οι πάροχοι υγείας έχουν λάβει τα ληξιπρόθεσμα ποσά», τονίζει ο ΙΣΑ.

«Επανερχόμαστε λοιπόν και αιτούμαστε όπως άμεσα διευθετηθεί το ως άνω σοβαρότατο ζήτημα το οποίο μαστίζει τα μέλη μας και όπως ανακαλέσετε τις δηλώσεις περί δήθεν εξόφλησης των ληξιπροθέσμων», καταλήγει στην επιστολή του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *