«Απειλή» και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ο ιός Ζίκα

BRAZIL-688x459.jpg

Με προβλήματα απειλούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, λόγω φόβων για τον ιό Ζίκα που έχει ήδη προκαλέσει γεννήσεις 4.000 βρεφών με μικροκεφαλία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ειδικοί της υγείας από όλο τον κόσμο συμβουλεύουν γυναίκες θεατές αλλά ακόμα και αθλήτριες «σε ηλικία τεκνοποίησης», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, καθώς η χώρα πλήττεται από τον ιό.

Ρώσοι και Αυστραλοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις γυναίκες που προετοιμάζονται να διαγωνιστούν ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο δίνουν στις γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για να αποφύγουν τις περιοχές εξάπλωσης του ιού- η χειρότερη κατάσταση καταγράφεται στη Βραζιλία.

Όλα αυτά προσθέτουν ακόμα έναν «πονοκέφαλο» στη Βραζιλία που ήδη έδινε μάχη για την προετοιμασία των Αγώνων- ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στο Ρίο ντε Τζανέιρο υπάρχουν πολλές περιοχές που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Ειδικοί προειδοποιούν πως ο ιός έχει «δυναμική εκρηκτικής πανδημίας» και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μολύνοντας έως τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει τα πιθανά θύματα.

«Χάνουμε πανηγυρικά αυτή τη μάχη», δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας Marcelo Castro.

Αλλά οι οργανωτές υπογραμμίζουν πως οι Αγώνες θα προχωρήσουν κανονικά επειδή είναι πεπεισμένοι πως η Βραζιλία θα έχει καταφέρει να ελέγξει την εξάπλωση του ιού μέχρι τον Αύγουστο.

Παρόλες τις προσπάθειες και τις συντονισμένες επιχειρήσεις φαίνεται πως η κυβέρνηση στηρίζεται σε έναν ανεξέλεγκτο παράγοντα για να τη «βοηθήσει»: τον καιρό, το ξηρό και δροσερό κλίμα που αναμένεται τον Αύγουστο, κατά τη διοργάνωση των Αγώνων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *