Απαιτούν τα οφειλόμενα οι φαρμακοποιοί

 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και γι’ αυτό ζητά την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.


Μπορεί σήμερα να έγινε το πρώτο βήμα και τα νοσοκομεία να προμηθεύονται πλέον φάρμακα όμως άλυτο παραμένει ακόμη το θέμα που έχει ανακύψει με τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Γι’ αυτό και εκείνοι θεωρούν ότι η εξόφλησή τους είναι «ο μοναδικός τρόπος να αγοράσουμε πάλι φάρμακα, να επιβιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης». Ένα πρόβλημα, για το οποίο είχε μιλήσει στο newsbeast.gr και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Βέβαια, αναφέρουν ότι τα φάρμακα προς τους καρκινοπαθείς διανέμονται μόνο από τα νοσοκομεία και λένε ότι: «η κρίση, η σκληρή πιστωτική πολιτική ορισμένων εταιρειών και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που σωρηδόν εκδίδονταν εδώ και δυόμιση χρόνια από το υπουργείο Υγείας, έχουν δημιουργήσει χάος με τραγικά αποτελέσματα. Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται όσοι υποφέρουν και οι έλληνες πολίτες να είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *