«Αντίστροφη δίαιτα» -Πώς θα χτίσεις μύες, χάνοντας όλο το λίπος από το σώμα σου

Η λεγόμενη «Reverse Diet» ή αλλιώς «αντίστροφη δίαιτα» είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες μέσα στα γυμναστήρια αλλά και τον χώρο του body building και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την έχουν ακολουθήσει για να χάσουν βάρος, ιδιαίτερα δε οι γυναίκες, αφού βοηθά στην απώλεια κιλών τρώγοντας περισσότερο.

Πώς λειτουργεί αυτό πρακτικά;

Η «αντίστροφη» δίαιτα «ξυπνάει» το μεταβολισμό προσθέτοντας στο καθημερινό σας μενού περισσότερες θερμίδες, ώστε ο οργανισμός να καίει ακόμα πιο πολλές ακριβώς τη στιγμή που έχει «κολλήσει».

Βέβαια, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, η απόκτηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας εξαρτάται κατά πολύ μεγάλο βαθμό και από τη σωματική δραστηριότητα. Κατά την περίοδο εφαρμογής της «αντίστροφης δίαιτας» κανείς πρέπει να δίνει λιγότερη έμφαση στην αερόβια άσκηση και να αφιερώνει χρόνο στη γυμναστική με βάρη.

Αν το βάρος σας δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την κατάσταση αναλαμβάνοντας δράση, αφού η δίαιτα είναι ιδανική για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα fit κορμί.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Χάιντι Σκόλνικ, το μοντέλο αυτής της δίαιτας μοιάζει με το γνωστό: «να τρώτε το πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν πρίγκιπας και βραδινό σαν φτωχός».
Η ίδια μαζί με τη φίλη της Τρίσια Κάνινγκχαμ έγραψαν το βιβλίο «The Reverse Diet», στο οποίο προτείνουν πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη (η οποία είναι πολύ σημαντική για την απώλεια και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τη μυϊκή μάζα, τον έλεγχο της όρεξης, τη ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης ) αλλά μικρό βραδινό (σε μπολ του πρωινού).

Ως παράδειγμα, οι δύο γυναίκες προτείνουν -όσο περίεργο κι αν σας φανεί αρχικά- ψάρι για πρωινό και βρώμη με πορτοκαλάδα για βράδυ. Ωστόσο, οι πιθανότητες να μην πεινάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περισσότερες, αν καταναλώσετε σολομό και λαχανικά το πρωί παρά ένα μπολ, δημητριακών.

Ενας άλλος παράγοντας στον οποίο οφείλεται η επιτυχία του προγράμματος αυτού, είναι το γεγονός, πως αποκλείει επεξεργασμένες τροφές, ανθρακούχα ποτά με ζάχαρη και προωθεί την κατανάλωση πολλών λαχανικών καθημερινά.

Η Τρίσια Κάνινγκχαμ, ακολούθησε την «αντίστροφη δίαιτα» για εννέα μήνες και κατάφερε να απαλλαγεί από 80 ολόκληρα κιλά!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *