Αντιδρούν οι γιατροί στα εγχειρήματα της Χρυσής Αυγής

 
«Η υγεία δεν έχει χρώμα ούτε γλώσσα» βροντοφωνάζουν οι γιατροί που αντιτίθενται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει τους «Γιατρούς με Σύνορα».


Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι από εδώ και πέρα η Χ.Α. θα φροντίζει, μέσω γιατρών που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να θεραπεύουν μόνο Έλληνες, ο ιατρικός κόσμος αντιδρά και είναι έτοιμος ακόμη και για… διαγραφές μελών του που δεν τηρούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Μιλώντας για το θέμα στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ξεκαθαρίζει ότι θα ελεγχθούν όσοι στηρίξουν την κίνηση και εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης.

«Όταν φτάσει ένας ασθενής στην πόρτα σου, δεν τον ρωτάς εάν ξέρει Ελληνικά, τον κοιτάς σαν άνθρωπο, αν πονάει και προσπαθείς να τον θεραπεύσεις. Ο όρκος του Ιπποκράτη μιλάει για άνθρωπο. Δεν μιλάει για Έλληνα», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Και τονίζει: «Πρέπει λοιπόν ο κάθε γιατρός ο οποίος θέλει να εξετάσει όποιον ασθενή προσέλθει στην πόρτα του, να μη ρωτάει τι γλώσσα ξέρει αλλά που πονάει για να τον θεραπεύσει. Έχει ορκιστεί να κάνει αυτά. Κατά συνέπεια, όσοι γιατροί δεν το κάνουν, θα πρέπει να ελεγχθούν.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν θεραπεύεις κάποιον από μέσα και δεν βοηθάς τον άλλο ασθενή που μιλάει άλλη γλώσσα, τότε κολλάς την ασθένεια και εκείνου που θεράπευσες. Εάν κάποιος δηλαδή είναι ασθενής και δεν τον θεραπεύεις, τότε θα κολλήσεις την ασθένεια και στους υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι γιατροί αντιδρούν για δεύτερη φορά στις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής, μιλώντας για ανθρώπους. Η πρώτη αντίδραση είχε προκληθεί ύστερα από την ανακοίνωση της Τράπεζας Αίματος που προοριζόταν μόνο για Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *