Αντιδράσεις για το «λουκέτο» στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

106033659B31BFE9AAECC6F5B71100E2.jpg

  Οργισμένη είναι η απάντηση που δίνουν γιατροί και εργαζόμενοι της νοσηλευτικής μονάδας του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Χαρακτηρίζουν μάλιστα αυτοδιοριζόμενους «νομοθέτες» και «εθνοσωτήρες» τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ν.Μ. Πύργου.

Οι αντιδράσεις τους προκλήθηκαν από την πρόταση «βόμβα» που έχει καταθέσει το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Πύργου περί κλεισίματος της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδος και μετατροπής της σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και την οποία παρουσίασε στο χθεσινό της φύλλο η «Πρωινή».

Μια πρόταση, η οποία κατατέθηκε ύστερα από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου Πύργου στο πλαίσιο των προτάσεων που συγκεντρώνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καταλήξει στο τελικό του σχέδιο που θα αφορά την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη και της Ηλείας.

Η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων αλλά και της Ένωσης Ιατρών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ήταν άμεση και έντονη καθώς μέσω δελτίου Τύπου που απέστειλαν από κοινού, εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους, για το περίσσιο θάρρος όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «κάποιων» να προτείνουν κατάργηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Ανθρώπων, που όπως λένε, αυτοδιορίζονται «νομοθέτες» και «εθνοσωτήρες» σε ό,τι αφορά την υγεία των πολιτών της Ηλείας.

Αναλυτικότερα, στην γραπτή ανακοίνωση τους τονίζουν: «Αυτοί, είναι οι γνωστοί “παπαγάλοι”, “οι ταχυδρόμοι”, οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής που ακολουθείται, μιας πολιτικής που έχει επιφέρει την πλήρη διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας. Και για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, ας γνωρίζουν οι πολίτες και οι συνάδελφοι ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα στο ενιαίο Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας και ουδέποτε πάρθηκε απόφαση που να σχετίζεται με προτάσεις για λειτουργία ή κατάργηση- κλείσιμο νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νομού μας. (Άλλωστε δεν έχει αρμοδιότητα ούτε το Δ.Σ. ούτε κανένα Επιστημονικό Συμβούλιο να συστήνει ή να καταργεί Νοσοκομεία)».

Συνεχίζοντας, εργαζόμενοι και γιατροί του νοσοκομείου Αμαλιάδας, θέτουν τα εξής ερωτήματα: «Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες θέσεις; Ποιος τους έχει διορίσει συντάκτες του νέου υγειονομικού χάρτη της Ηλείας και ποιος του ρώτησε ή ποιος του επέβαλε να εκφράσουν αυτές τις απόψεις; Γιατί δεν παλεύουν να προσληφθούν γιατροί και προσωπικό στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας; Μήπως γιατί αποφεύγουν τις συγκρούσεις δείχνοντας παράλληλα “πόσο καλά παιδιά” είναι στο υπουργείο Υγείας;

Πότε θα λογοδοτήσουν στους πολίτες της Ηλείας που με την κωλυσιεργία τους χάθηκαν τριάντα (μάλιστα 30) περίπου θέσεις γιατρών πριν σχεδόν δυο χρόνια, θέσεις οι οποίες θα είχαν αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο την δευτεροβάθμια περίθαλψη στο νομό μας, και που όλοι μας το επιθυμούσαμε; Ζητήθηκε ποτέ η άποψη των επιστημονικών οργάνων, των εργαζομένων στις άλλες υγειονομικές μονάδες του νομού για τη σύνταξη τεκμηριωμένης με στοιχεία μελέτης (και όχι προσωπικές απόψεις και φιλοδοξίες) για τη λειτουργία των νοσοκομείων μας;».

Και καταλήγουν: «Και για να τελειώνουμε. Τέτοιου είδους θέσεις οι πολίτες και οι εργαζόμενοι τις θεωρούν κατάπτυστες, προσβλητικές και ανίκανες να συνδράμουν στη βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων, στην εξυπηρέτηση και φροντίδα του πολύπαθου λαού της Ηλείας. Έστω και τώρα ας βγουν να παλέψουν, να αγωνιστούν και να καταγγείλουν αν χρειαστεί με ειλικρίνεια και θάρρος γι’ αυτό το οποίο είναι διορισμένοι να υπηρετούν: Την υγεία των πολιτών. Ιδέες μάλλον άγνωστες όμως γι’ αυτούς».

Προτείνουμε αναβάθμιση και αυτοτελή λειτουργία

Εξάλλου, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα η Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδος με δήλωση της, διευκρινίζει ότι η πρόταση που κατέθεσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Πύργου, δεν τέθηκε ποτέ θέμα προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση, στο Ενιαίο Δ.Σ. που αποτελεί όργανο Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας. «Στο πλαίσιο της κατάθεσης έκθεσης αξιολόγησης προτείνεται η αυτοτελής λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και η αναβάθμιση της ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας στον πάσχοντα».

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *