Ανθρώπινα πειραματόζωα για 3.000 δολάρια

0C04E2A25F8A113EAA8C851406B42CDF.jpg

  Με τον ιό της γρίπης θα μολυνθούν 100 εθελοντές στις ΗΠΑ, οι οποίοι πάντως στο τέλος θα πάρουν αποζημίωση 3.000 δολαρίων.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας θα μολύνουν ανθρώπους με τον ιό της γρίπης στο πλαίσιο πειράματος που στόχο έχει τη δημιουργία νέων πιο αποτελεσματικών εμβολίων.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά πάντα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης», δήλωσε ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, δρ Μάθιου Μέμολι.

Οι 100 εθελοντικές θα πρέπει λοιπόν να υπομείνουν όλα τα συμπτώματα (φτέρνισμα, συνάχι, πονοκέφαλο, κ.α.), στο… όνομα της επιστήμης!

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο λόγος που επιλέγουν να μολύνουν υγιείς ανθρώπους είναι ότι αν εξέταζαν έναν άνθρωπο που έχει ήδη εκδηλώσει τα συμπτώματα δεν θα μπορούσαν να διαπιστώσουν με ακρίβεια πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό του.

Οι εθελοντές δεν είναι μεγαλύτεροι από 50 ετών ενώ η δόση που θα τους χορηγηθεί θα προκαλέσει ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον εννέα ημέρες στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί θα παρακολουθούν πώς το σώμα τους αντιδρά στα διαφορετικά στάδια της γρίπης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *