Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό – Πως κλείνουμε ραντεβού

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση, με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Επίσης, σε ΚΕΠ, φαρμακεία, μέσω άυλης συνταγογράφησης και μέσω του emvolio.gov.gr θα μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, οι πολίτες πέρα από την αίτησή τους για ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα, θα μπορούν να μεταβούν σε φαρμακεία και ΚΕΠ μόνο με τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητα τους για να κλείσουν ραντεβού. Όπως εξήγησε ο υπουργός, ειδικά για τα ΚΕΠ υπάρχει μία πρόσθετη μέριμνα για τρίτο πρόσωπο, σε περίπτωση που εμβολιαζόμενος δεν μπορεί να μεταβεί στο σημείο.

Πώς θα δει ο πολίτης αν είναι στις ομάδες προτεραιότητας

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

 - Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.

 - Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
 

Πώς θα κλείσουμε ραντεβού στην πλατφόρμα

Εάν ο πολίτης περιλαμβάνεται στον εμβολιασμό τότε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία.

Πρώτα επιβεβαιώνει τα προσωπικά του στοιχεία και στη συνέχεια επιλέγει ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές τόσο για το εμβολιαστικό κέντρο όσο για την ημέρα και ώρα ραντεβού κατ’ αρχάς για την πρώτη δόση και στη συνέχεια για τη δεύτερη δόση.

Από τη στιγμή που επιβεβαιώνονται και τα δύο ραντεβού, τότε ο πολίτης λαμβάνει έναν κωδικό QR, απαραίτητος να προσκομισθεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Διαβάστε ακόμη...