Ανήλικοι δοκιμάζουν έκσταση και κοκαΐνη

 
Παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών στη Μεγάλη Βρετανία παίρνουν έκσταση και κάνουν χρήση κάνναβης, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail. Οι ειδικοί προειδοποιούν ακόμη ότι αρκετοί ανήλικοι κάνουν χρήση κοκαΐνης, επειδή οι γονείς τους αποτυγχάνουν να τους ελέγξουν.


Έρευνα για την εγκληματικότητα που διεξήχθη φέτος στη χώρα έδειξε για πρώτη φορά ότι ανήλικοι κάνουν χρήση των πιο «διάσημων» ναρκωτικών ουσιών –κάνναβη, έκσταση και κοκαΐνη. Το ένα τρίτο αυτών που έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας, τη δοκίμασαν σε ηλικία μικρότερη των 16 ετών.

Περίπου το 6% αυτών που δοκίμασαν κοκαΐνη πρώτης ποιότητας, την πήραν στο σχολείο και το 8,2% πήρε έκσταση πριν κλείσει τα 16.

«Μιλάμε για ένα πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι γονείς είναι αυτοί που επηρεάζουν τα παιδιά τους και το πώς προσεγγίζουν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» είπε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Family Lives, Jeremy Todd.

«Αν “εξοπλίσουμε” τους γονείς με τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το να “πειραματίζονται” σε πρώιμη ηλικία με τις ουσίες και να αποφύγουμε το να μπλεχτούν με αυτές στην εφηβεία ή την ενήλικη ζωή τους» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *