Ανησυχούν οι κάτοικοι της Μαλεσίνας για τις «τρελές αγελάδες»

B2187A0840B8593FDAA331F698D3F904.jpg

  Ανησυχία στην περιοχή της Φθιώτιδας και ειδικά στο δήμο Λοκρίδας έχει σπείρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι βρέθηκαν δύο νεκρές αγελάδες με νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδα εκτροφής μεταξύ Θεολόγου και Μαλεσίνας. Αμέσως οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έλαβαν όλα τ’ απαραίτητα μέτρα ασφάλειας με καθολική απαγόρευση των ζώων και των προϊόντων από την επιχείρηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Επιφυλακτικοί ως προς την αγορά προϊόντων που προέρχονται από βοοειδή δηλώνουν ότι θα είναι για τις επόμενες ημέρες πολίτες από τη Μαλεσίνα, όπως αναφέρει το lamiastar.gr.

Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει ν’ ανησυχούν καθώς ο παράγοντας της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας εμφανίζεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου, των ματιών, το έντερο και την σπλίνα, τα οποία αφαιρούνται από την τροφική αλυσίδα, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς, Σταύρος Τσελάς. Το γάλα αγελάδας και το βόειο κρέας είναι ασφαλή.


Κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στη Μαλεσίνα από LAMIASTARGR

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *