Ανεξάρτητο ΤΣΑΥ θέλουν οι ιατρικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης

BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E.jpg

  Να παραμείνει το ΤΣΑΥ ανεξάρτητο και να μην ενταχθεί σε ένα ευρύτερο ταμείο όπως ο ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ, ζητούν οι διοικήσεις του Ιατρικού, του Οδοντιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ανακοινώνουν ότι προτίθενται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση του Ταμείου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι παρόλο που το ΤΣΑΥ δεν λαμβάνει κρατικούς πόρους, είναι βιώσιμο και μπορεί να ανακάμψει εφόσον τύχει ανάλογης θεραπείας λόγω της σωστής, αν και φθίνουσας, αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους.

«Με δεδομένο ότι το ΤΣΑΥ δεν είναι ελλειμματικό, όπως τα άλλα ταμεία του ΕΤΑΑ δικαιούται και πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί και να φύγει από την “αγκαλιά” και την “περιποίηση” του κράτους» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος τονίζοντας ότι ο ΙΣΘ θα προβεί σε σειρά δράσεων όπως επιστολές σε κόμματα και βουλευτές, τοπικά δημοψηφίσματα διαπραγμάτευση με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προώθηση του αιτήματος της ανεξαρτησίας του ΤΣΑΥ.

Ο πρόεδρος του ΦΣΘ Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισήμανε ότι οι συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας δεν απέδωσαν και ότι σε περίπτωση ενοποίησης με άλλο Ταμείο η περιουσία του ΤΣΑΥ δεν θα φτάσει για να καλύψει τα ελλείμματα και να κλείσει τις τρύπες του Ταμείου αλλά αντιθέτως θα το επιβαρύνει προσθέτοντάς του άλλους 100.000 υγειονομικούς.

Ο πρόεδρος του ΟΣΘ Αθανάσιος Δεβλιώτης επισήμανε ότι οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ εξαιρούνται από την εγγυημένη βασική σύνταξη και πρότεινε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της διορισμένης από το κράτος διοίκησης του ΤΣΑΥ για την κακοδιαχείριση του Ταμείου. Επίσης τόνισε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να έρθουν οι ίδιοι σε απευθείας επαφή με την τρόικα για να εξηγήσουν γιατί πρέπει να μείνει ανεξάρτητο το ΤΣΑΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.