«Ανασχέσαμε τον μεγάλο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων του AIDS»

B9067FD7F62A62A90D30F2941AA61E46.jpg

  Την ανάγκη «το κράτος σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπου αυτό χρειάζεται, να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη της μάστιγας» του AIDS τονίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του στην τηλεόραση του ΑΜΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου).

«Η Ελλάδα το 2013 είχε όντως μια μεγάλη επιτυχία. Ανασχέσαμε τον μεγάλο ρυθμό αυξήσεως των κρουσμάτων του ιού του AIDS. Μεταξύ των ετών 2008-2012 είχε λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως μεταξύ των χρηστών ηρωίνης, οι οποίοι είχαν πολλή μεγάλη μόλυνση. Όμως, αυτή η επιτυχία δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συμπλήρωσε: «Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι: “Getting to zero: Μηδένισέ το!”. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Να μηδενίσουμε τις νέες λοιμώξεις, να μηδενίσουμε τους θανάτους. Και βεβαίως, πρέπει να το πούμε για το τέλος: ότι, ναι μεν, η αντιμετώπιση των νέων κρουσμάτων του ιού του AIDS αποτελεί απαράβατο χρέος της πολιτείας, αλλά αυτό δεν φτάνει. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Ο καθένας από εμάς πρέπει να ξέρει ότι με τη συμπεριφορά του στη σεξουαλική του ζωή, στην ερωτική του ζωή, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία, όχι μόνο τη δική του, αλλά και των οικείων του προσώπων. Άρα πρέπει και ο καθένας από εμάς ατομικά να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Getting to zero, μηδένισέ το!».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *