Ανασχεδιάζονται τα Επείγοντα στο νοσοκομείο Καλαμάτας

asthenofora_1278042866819.medium.jpg

Ολοκληρώνεται σήμερα η μεταφορά του ΕΚΑΒ από το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας και ξεκινούν από εβδομάδα οι εργασίες, για τον ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της νοσηλευτικής μονάδας.

Το ΕΚΑΒ μεταφέρεται μέσα στην πόλη της Καλαμάτας και σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο, με την μορφή χρησιδανείου, επιτυγχάνοντας έτσι, γρήγορη προσέγγιση στα συμβάντα και ταχύτερη μεταφορά των περιστατικών στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα θα διατηρηθεί σε μόνιμη και 24ωρη βάση ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο χώρο του νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση άμεσης διακομιδής περιστατικών.

‘Αμεσα ξεκινούν όλες εκείνες οι τεχνικές παρεμβάσεις ανασχεδιασμού, ώστε να μεταφερθεί ο χώρος υποδοχής των ασθενών – συνοδών, πλησίον της εξόδου και να αποφευχθεί οριστικά το φαινόμενο του συνωστισμού έξω ακριβώς από την πόρτα των ιατρείων, γεγονός που έκανε δύσκολο το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ουσιαστικά πρόκειται για την επίλυση ενός χρόνιου και σημαντικού προβλήματος, μιας και η στέγαση του ΕΚΑΒ σε χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, αλλοίωνε λειτουργικό σχεδιασμό του εν λόγω τμήματος. Τέλος, με την ολοκλήρωση των εργασιών ανασχεδιασμού, θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή η διαδικασία της διαλογής και εκτίμησης των περιστατικών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *