Αναμένονται δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για τα φαρμακεία

 
Αναμένοντας την πρόταση αποπληρωμής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, που κατέθεσε αργά χθες το βράδυ ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, οι φαρμακοποιοί κλείνουν για σήμερα τα φαρμακεία τους.


Απεργία και διακοπή πίστωσης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ έχει ήδη αποφασίσει το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στη μη καταβολή οφειλών του Ταμείου που φτάνουν στα 270 εκατ. ευρώ, καθώς και οφειλών ασφαλιστικών ταμείων από το 2011 που ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ.

Τα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών φορέων προς τα φαρμακεία μόνον της Αττικής αγγίζουν πλέον τα 74 εκατομμύρια ευρώ, με τον κ. Λουράντο να σημειώνει ότι πανελλαδικά οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί θα φτάσουν το 1 δις ευρώ έως το τέλος του μήνα.

Εντωμεταξύ, έκκληση απο την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Πικραμένο να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί ήταν το θέμα που συζητήθηκε σε έκακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου .

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε απο τον κλάδο να δωθεί περίοδος χάριτος από τους φαρμακοποιούς έως τις εκλογές του Ιουνίου, ενώ όπως είπε θα τους δωθεί σήμερα το πλάνο αποπληρωμής των χρεών.

Πάντως οι φαρμακοποιοί περιμένουν να δούν εγγράφως τα χρονικά όρια που θα τεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών, θα εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα και θα αποφασίσουν κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *