Ανακαλύψτε αν η διατροφή μπορεί να αλλάξει το μεταβολισμό σας

1191039BAC97D66CCC54E8B45DFDE7A9.jpg

  Πολλοί είναι εκείνοι που ρωτάνε αν υπάρχει κάποια διατροφή που να μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό ή τις καύσεις μας.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αρκετά σύνθετη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μεταβολισμός μας είναι ένα πολυπαραγοντικό σύστημα, το οποίο επηρεάζεται από πολλά πράγματα.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τη διατροφή μας, αυτό που θα πούμε είναι ότι δεν υπάρχουν δίαιτες ή μαγικά τρόφιμα που να μπορούν να αλλάξουν το μεταβολισμό μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάσουμε ή να πάρουμε βάρος. Ωστόσο, αλλαγές στις γενικότερες συνήθειες μας, όπως μεγάλη αύξηση ή μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε, αύξηση ή μείωση της σωματικής μας δραστηριότητας, μπορούν να τον επηρεάσουν.

Και επειδή συνήθως το ζητούμενο, ιδιαιτέρως για άτομα που θέλουν να χάσουν ή να μην παίρνουν βάρος, είναι να κρατήσουμε το μεταβολισμό μας ψηλά, ας δούμε μερικούς εύκολους τρόπους και λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν :

– Μην κάνετε πολύ αυστηρές δίαιτες και μην μειώνετε απότομα την ποσότητα του φαγητού και τις θερμίδες που καθημερινά προσλαμβάνετε.

– Έχετε πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, ιδανικά ένα γεύμα ή σνακ ανά τρεις με τέσσερις ώρες , αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη λεγόμενη μεταγευματική θερμογένεση.

– Χρησιμοποιείτε περισσότερα μπαχαρικά, ιδιαιτέρως καυτερά όπως το κόκκινο πιπέρι στο φαγητό σας.

– Ενισχύστε ελαφρώς την ποσότητα της πρωτεΐνης στη διατροφή σας, με έμφαση σε πηγές όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και το αυγό .

– Φροντίστε να ασκείστε καθημερινά, με συνδυασμό αερόβιας άσκησης και ήπιας άσκησης με βάρη, ενώ αποφύγετε τη χρήση τεχνητών λιποδιαλυτών στα γυμναστήρια, καθώς μετά από διακοπή τους ο μεταβολισμός σας θα πέσει δραματικά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.