Ανακάλυψαν το γονίδιο που ευθύνεται για το έμφραγμα

FC53A0A9585F9F068BF4057966BEEC78.jpg

  Τι προκαλεί μία καρδιακή προσβολή; Υπήρχε ανέκαθεν ένα κενό στις γνώσεις των επιστημόνων γύρω από αυτό το ερώτημα. Την απάντηση δίνουν γερμανοί ερευνητές που πρόσφατα ανακάλυψαν ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

Οι επιστήμονες του Γερμανικού Κέντρου Καρδιάς στο Μόναχο υποστηρίζουν ότι οι φορείς του συγκεκριμένου γονιδίου έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, ενώ εκτιμούν ότι ποσοστό 64% φέρει το γονίδιο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές εξέτασαν 30.000 ανθρώπους και ανακάλυψαν μία γενετική μετάλλαξη που αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τα ευρήματά τους θα διευκολύνουν τους γιατρούς να εντοπίζουν ποιοι από τους ασθενείς τους είναι πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή, αλλά και ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα οδηγήσει σε σωστότερη συνταγογραφία. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός τεστ που θα επιτρέπει στους γιατρούς να διαπιστώνουν εάν ένας ασθενής έχει ή όχι το γονίδιο.

Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει τι προκαλεί την καρδιακή προσβολή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.