Ανακαλούνται κατεψυγμένα ψάρια μολυσμένα με βαρέα μέταλλα

Ποσότητες κατεψυγμένου ξιφία και γλαύκου ανακαλεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ύστερα από ελέγχους που εντόπισαν βαρέα μέταλλα πάνω από τα όρια ασφαλείας.

Πρόκειται για τα προϊόντα που πωλούνται με την εμπορική ονομασία:

“Γλαύκος Φέτα, Prionace Glauga, FAO 41, ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, με αριθμό παρτίδας 586255181 και ημερομηνία λήξης 10/09/19, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, στην ΚΕΡΚΥΡΑ και από υποκατάστημα  στα Ιωάννινα.

“Ξιφίας με δέρμα σε φέτες, FAO 71, SEA WORLD”, με αριθμό παρτίδας 180416 και ημερομηνία λήξης 30/05/19, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία SEA WORLD AEBE σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου πραγματοποίησαν δειγματοληψία και έλεγχο για κάδμιο, μόλυβδο και υδράργυρο.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερέβαινε τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα, τα οποία και χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ποσότητα των προϊόντων που αποσύρονται από την αγορά, ενώ ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε ακόμη...