Αναιμία: Ποιες τροφές να επιλέξουμε εάν αποφεύγουμε το κρέας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η αναιμία είναι μία παθολογική κατάσταση όπου το αίμα δεν παράγει αρκετή αιμοσφαιρίνη γιατί ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορεί στο αίμα είναι μικρότερος από τον φυσιολογικό αριθμό.

Φυσικά καλό είναι να καταναλώνουμε κόκκινο κρέας, καθώς η περιεκτικότητά του σε σίδηρο είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που παρά το πρόβλημά τους, έχουν αποφασίσει να αποφεύγουν το κρέας και να εντάξουν στη διατροφή τους, χορτοφαγικά πιάτα. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση και πως μπορούν να το αντικαταστήσουν χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία τους;

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σιδήρου για τους ενήλικες είναι 8-27 mg. Οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες και όσες θηλάζουν έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Το κόκκινο κρέας στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο τα οποία είναι: τα στρείδια, το συκώτι, τα φασόλια, το φυστικοβούτυρο, το τόφου, τα περισσότερα δημητριακά, τα δαμάσκηνα, το καρπούζι, οι σταφίδες, το σπανάκι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα μπιζέλια και η φάβα.
Μάλιστα πολλά από τα παραπάνω τρόφιμα, όπως το σπανάκι και το τόφου, έχουν πολύ περισσότερο σίδηρο ακόμη και από το κόκκινο κρέας.

Εντάξτε τις παραπάνω τροφές στην διατροφή σας και δεν θα έχετε πρόβλημα, πάντα όμως πρέπει να λαμβάνετε τη γνώμη του ειδικού γιατρού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *