Αναίμακτη θεραπεία της φλεβικής ανεπαρκείας με laser

vapor1-656x410.jpg

Η φλεβική ανεπάρκεια είναι η παλινδρόμηση του αίματος στα κάτω άκρα με αποτέλεσμα τη συσσώρευσή του και την διόγκωση των περιφερικών φλεβών.

Έτσι η χρόνια φλεβική στάση και η φλεβική υπέρταση έχουν σαν αποτέλεσμα την σταδιακή χαλάρωση και καταστροφή των φλεβικών βαλβίδων, οπότε το αίμα αδυνατεί να επιστρέψει στην καρδιά.

Αυτό οφείλεται σε παράγοντες γενετικούς, κληρονομικούς, ορθοστατικούς, διατροφικούς αλλά και μετά από τραυματισμούς.

Αναγνωρίστε έγκαιρα τις ενδείξεις της φλεβικής ανεπάρκειας

Εξελικτικά εμφανίζεται οίδημα, έντονη κούραση των άκρων, κράμπες, παραισθησίες και σταδιακή αλλαγή του χρώματος του δέρματος το οποίο σκουραίνει, λεπταίνει και χάνει την ελαστικότητά του λόγω της κακής αιμάτωσης .

Επίσης εμφανίζεται χρόνια δερματίτιδα, έκζεμα, ερυσίπελας και άλλες άτυπες φλεγμονές, και τέλος το δέρμα ανοίγει δημιουργώντας το άτονο έλκος όπως το αποκαλούμε.Η υποκείμενη αιτία είναι η φλεβική ανεπάρκεια η οποία υποεκτιμάται.Αυτό συμβαίνει διότι στα πρώτα 3 στάδια δεν δίνει ιδιαίτερα έντονα συμπτώματα που να υποψιάζουν τον πάσχοντα.

Έτσι λοιπόν ο ασθενής αμελεί τον προληπτικό έλεγχο και η πάθηση επιδεινώνεται διότι μένει χωρίς θεραπεία και χωρίς μέτρα προφύλαξης.Ο έλεγχος αυτός συνίσταται στην εξέταση από ειδικό ιατρό αγγειοχειρουργό και συμπληρώνεται με έγχρωμο υπέρηχο (Tρίπλεξ).

Στο πρώτο στάδιο της νόσου χρειάζονται ελαστικές κάλτσες ή καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης και φλεβοτονικά φάρμακα. Απαραιτήτως χρήσιμη είναι η αεροβική δραστηριότητα και η άθληση, με εξαίρεση την άσκηση με ελεύθερα βάρη διότι αυξάνεται η πίεση στην κοιλιά και μεταβιβάζεται στα κάτω άκρα. Σήμερα με την εμπειρία που έχουμε στην μελέτη των φλεβικών παθήσεων και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας μπορούμε να θεραπεύουμε τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και τους κιρσούς των κάτω άκρων με μεγάλη επιτυχία που ξεπερνά το 95%.

Σύγχρονη αντιμετώπιση της νόσου: Το ενδοαυλικό laser

Σε παγκόσμιο επίπεδο το gold standard της θεραπείας αποτελούν οι αναίμακτες και ανώδυνες τεχνικές με κυρίαρχο το ενδοαυλικό laser συχνότητας 1470 nm. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται χωρίς νυστέρι με συνεχή καθοδήγηση υπερήχου με μεγάλη ακρίβεια χιλιοστού.

Τα πλεονεκτήματα της επέμβασης με laser είναι:

1. Είναι ανώδυνη, αναίμακτη τεχνική χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με τη φυσική λειτουργία των φλεβών .

2. Δεν αφαιρούνται οι σαφηνείς φλέβες, πράγμα πολύ σημαντικό αλλά διορθώνονται.

3. Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη.

4. Ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως μετά την επέμβαση και εξέρχεται του νοσοκομείου σε 3-4 ώρες.

5. Σπάνια χρειάζεται παυσίπονα καθώς δεν υπάρχει χειρουργικό τραύμα.

6. Ελαχιστοποιούνται οι μελλοντικές υποτροπές διότι με την καθοδήγηση υπερήχου βλέπουμε και φλέβες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και τις θεραπεύουμε.

Οι ανεπαρκούσες φλέβες πέριξ του άτονου έλκους συρρικνούνται με τη βοήθεια του laser Venacure και της λεπτής οπτικής ίνας direct.Ομοίως και με τις υπόλοιπες παθολογικές φλέβες και όπου χρειάζεται εφαρμόζω συνδυαςτικά την μικροχειρουργική αναίμακτη τεχνική.

Τα θεαματικά αποτελέσματα

Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται στον ασθενή μια υψηλής ποιότητας αντιμετώπιση , βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής του, χωρίς πόνο, χωρίς ταλαιπωρία με ελάχιστο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο. Στην περίπτωση ελκών αυτά θα επουλωθούν εντυπωσιακά γρήγορα μετά την επέμβαση διότι παύει να υφίσταται το αίτιο που τα δημιουργεί.

Εφαρμόζοντας το ενδοαυλικό laser και τις άλλες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους από το 2006 και βοηθώντας περισσότερους από 2.500 ασθενείς να θεραπευτούν, μπορούμε να ελπίζουμε πως πολύ σύντομα το 100% των περιπτώσεων θα μπορούν να ιαθούν.

Διότι ας μην ξεχνάμε πως πάντα μαθαίνουμε σαν ιατροί και γινόμαστε καλύτεροι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Χαράλαμπο Ηλία, Αγγειοχειρουργό, τηλ.: 6944 261464.

vapor2.jpg

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *