Αναγέννησαν τρίχες με τη χρήση βλαστοκυττάρων

85ACAC5B5C5074CB53FD98F4854B53E5.jpg

  Νέες ελπίδες έρχονται να δώσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ σε όσους -και όσες- έχουν χάσει τα μαλλιά τους, καθώς κατάφεραν να αναγεννήσουν νέες τρίχες, χάρη σε μια νέα τεχνική που βασίζεται στην χρήση ανθρωπίνων βλαστοκυττάρων.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Αλεξέι Τέρσκιχ του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Σάνφορντ – Μπέρνχαμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», δήλωσαν ότι είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας νέας κυτταρικής θεραπείας για τους φαλακρούς.

Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως άνδρες, σε όλο τον κόσμο έχουν πρόωρα χάσει τα μαλλιά τους ολικά ή μερικά. Συνήθως, μέχρι σήμερα, η αποκατάσταση βασίζεται στην μεταφύτευση θυλάκων των τριχών από το ένα μέρος του κεφαλιού στο άλλο.

Η νέα μέθοδος ακολουθεί διαφορετική οδό, χρησιμοποιώντας πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα για να δημιουργήσει εξ αρχής νέα κύτταρα ικανά να γεννήσουν νέες τρίχες. Η μέθοδος θεωρείται σημαντικά καλύτερη σε σχέση με τις υπάρχουσες, καθώς παρέχει μια ανεξάντλητη πηγή νέων κυττάρων και δεν περιορίζεται από τον διαθέσιμο αριθμό των υφισταμένων θυλάκων των τριχών.

Οι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία την μέθοδό τους σε ποντίκια και θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους (ήδη αναζητούνται εθελοντές).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *