Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

4589CB305D1E16871ED964D806E2B48A.jpg

  Προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του γενικού νοσοκομείου Κορίνθου, υπέγραψε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στόχος του έργου είναι με τις επεμβάσεις που θα γίνουν να μειωθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις για θέρμανση-ψύξη και ένα σημαντικό μέρος αυτών θα καλύπτεται από ΑΠΕ, που σημαίνει μείωση των εκπεμπόμενων αερίων ρύπων.

Έτσι, εκτός από ουσιαστική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, θα υπάρχει και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, ενώ εκτιμάται ότι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των υποδομών, για τουλάχιστον 25 χρόνια, που είναι ο εκτιμώμενος χρόνος ζωής των τμημάτων που θα εγκατασταθούν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των έργων προκύπτουν αρκετές νέες θέσεις απασχόλησης και παράλληλα, λόγω του ότι η γεωθερμία είναι μια σχετικά νέα πρακτική και ανεφάρμοστη μέχρι τώρα σε κτίρια νοσοκομείων, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης μαθητών με σκοπό τη διάδοση και την ενθάρρυνση των ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *