Αν απολαμβάνεις αυτές τις τροφές, ίσως έχεις «ψυχοπαθητικές» τάσεις, υποστηρίζει μελέτη

Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που προτιμούν έναν εξαιρετικά δυνατό, φρεσκοκαβουρδισμένο μαύρο καφέ από έναν καπουτσίνο ή λαχταράτε την έντονη γεύση μαύρης σοκολάτας περισσότερο από τη λευκή ή το γάλα; Kατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου θα προτιμούσατε ένα τζιν τόνικ από μια ζουμερή τεκίλα από την ανατολή;

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε υπάρχουν άσχημα νέα για εσάς… Καθώς η προτίμηση στην πικρή γεύση, μπορεί να αποκαλύψει μια σκοτεινή αλήθεια. Οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν χάσει το μυαλό τους τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας μιας μελέτης του 2016, που εξέτασε τις γευστικές προτιμήσεις ενός ατόμου και το πώς αυτές επηρεάζουν την προσωπικότητά του. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν πικρά φαγητά μπορεί να έχουν μια πολύ σκοτεινή πλευρά και μπορεί να εμφανίζουν ψυχοπαθητικά, αντικοινωνικά και σαδιστικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, σύμφωνα με τη New York Post.

Πιο αναλυτικά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία ερεύνησαν τις γευστικές προτιμήσεις 953 Αμερικανών για την παρουσίαση μιας μελέτης. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για την προτίμησή τους σε γλυκό, ξινό, αλμυρό και πικρό φαγητό και ποτά. Αυτά τα ίδια άτομα έπρεπε στη συνέχεια να απαντήσουν σε τέσσερις διαφορετικές έρευνες προσωπικότητας, που αξιολόγησαν αντικοινωνικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας όπως η ψυχοπάθεια, ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα και ο σαδισμός.

Τα αποτελέσματα της μελέτης διαπίστωσαν ότι υπήρχε σημαντική σχέση μεταξύ «αυξημένης απόλαυσης πικρών φαγητών και αυξημένων σαδιστικών τάσεων». Τα πικρά φαγητά περιελάμβαναν πράγματα όπως τζιν και τόνικ, μαύρο καφέ και μαύρη σοκολάτα.

«Σε δύο μελέτες ερευνήσαμε πώς οι πικρές γευστικές προτιμήσεις μπορεί να συνδέονται με αντικοινωνικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας», αναφέρει η περίληψη της μελέτης. «Άνθρωποι από την αμερικανική κοινότητα ανέφεραν τις γευστικές τους προτιμήσεις, χρησιμοποιώντας δύο συμπληρωματικά μέτρα προτίμησης και απάντησαν σε μια σειρά ερωτηματολογίων προσωπικότητας, που αξιολογούσαν την ψυχοπάθεια, τον ναρκισσισμό, τον καθημερινό σαδισμό, την επιθετικότητα και τους πέντε μεγάλους παράγοντες της προσωπικότητας.

«Τα αποτελέσματα και των δύο μελετών επιβεβαίωσαν την υπόθεση ότι οι πικρές γευστικές προτιμήσεις συνδέονται με κακόβουλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, και μάλιστα η πιο ισχυρή σύνδεση είναι με τον καθημερινό σαδισμό και την ψυχοπάθεια». Ξέρω τι σκέφτεστε… Όλοι έχουμε ακούσει για ψυχοπαθείς, αλλά τι στο καλό είναι ο «καθημερινός σαδισμός»; Σύμφωνα με το «Psychology Today», οι καθημερινοί σαδιστές συνήθως αντλούν ευχαρίστηση όταν πληγώνουν τους άλλους. Αυτά τα άτομα μπορεί, επίσης, να απολαμβάνουν την παρακολούθηση αποτρόπαιων ταινιών, βρίσκουν τις σωματικές μάχες συναρπαστικές και πιστεύουν ότι η πράξη του βασανισμού είναι ενδιαφέρουσα.

Όσον αφορά τους ψυχοπαθείς, μελέτες έχουν δείξει ότι έως και 1 στους 22 ανθρώπους θα μπορούσε να έχει αυτή την πάθηση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να συναντήσουμε πολλά από αυτά τα άτομα κατα τη διάρκεια της μέρας μας. Η ψυχοπάθεια είναι μια νευροψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκείς συναισθηματικές αντιδράσεις, έλλειψη ενσυναίσθησης και κακό έλεγχο συμπεριφοράς, που συνήθως οδηγούν σε επίμονη αντικοινωνική παρέκκλιση και εγκληματική συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμη...