Ο πιο εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας

Η γυμναστική, η ξεκούραση, η υγιεινή διατροφή και η μείωση του άγχους είναι τα πρώτα πράγματα που κάνει κάποιος για να θωρακίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη πιο απλός και ταυτόχρονα αποτελεσματικός τρόπος για να φροντίσετε τον εαυτό σας, τον οποίο μπορεί να ξεχνάτε.

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι το «μυστικό» για να παραμείνετε υγιείς, να έχετε καλή φυσική κατάσταση, αλλά και καλή εμφάνιση.

Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας αποτελείται από νερό, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στις λειτουργίες του οργανισμού.

Όταν είστε αφυδατωμένοι, τα επίπεδα ενέργειας μειώνονται και μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι επειδή ο οργανισμός σας πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να λειτουργήσει σωστά. Επιπλέον, οι ασκήσεις γυμναστικής μπορεί να σας φαίνονται πιο δύσκολες, ενώ ενδέχεται να επηρεαστεί και ο ύπνος σας.

Παράλληλα, η έλλειψη νερού μπορεί να επηρεάσει το λεμφικό σύστημα, που είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών και λοιμώξεων. Πιο συγκεκριμένα, το λεμφικό υγρό αποτελείται κατά 95% από νερό και γίνεται πιο πυκνό όταν είστε αφυδατωμένοι. Μία από τις πιο κοινές αιτίες της λεμφικής συμφόρησης είναι η αφυδάτωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μένετε καλά ενυδατωμένοι, πίνοντας καθαρό νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να διατηρήσετε τη σωστή λεμφική ροή.

Και μπορεί το καλοκαίρι να είναι εύκολο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, καθώς ένα ποτήρι κρύο νερό σας δροσίζει και σας αναζωογονεί, όμως τους κρύους μήνες δεν συμβαίνει το ίδιο.

Η αύξηση της πρόσληψης υγρών είναι ένα από τα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να το προστατεύσετε από ασθένειες.

Αυξήστε τις πιθανότητες να καταναλώσετε αυτό το επιπλέον ποτήρι νερού, απλώς προσθέτοντας ένα γευστικό και αρωματικό μείγμα βοτάνων. Δοκιμάστε να προσθέσετε στο ποτήρι σας φύλλα δυόσμου, βασιλικού ή μέντας ή να φτιάξετε ένα αφέψημα από βότανα που θα σας γεμίσει ευεξία. Ιδανικά, τρίψτε λίγο τζίντζερ, το οποίο θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας!

Εναλλακτικά, προσθέστε στο ποτήρι σας μία φέτα λεμόνι, πορτοκάλι ή αγγούρι προκειμένου να δώσετε μία διαφορετική γεύση στο νερό.

Τέλος, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι ένα ιδανικό σνακ που θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας εύκολα, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη...