Αλλάζει το ωράριο των γιατρών του ΠΕΔΥ

pedy.medium.jpg

Εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου καθορίζει νέο ωράριο λειτουργίας για τους γιατρούς στις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι Μονάδες Υγείας (πρώην Μονάδες ΕΟΠΥΥ) λειτουργούν κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07.00 έως τις 22.00.

Το ωράριο των ιατρών διαμορφώνεται σε 07.30-21.30 και καθορίζονται δύο βάρδιες: 07.30-14.30 και 14.30-21.30. Όταν κάποια ιατρική ειδικότητα είναι μοναδική με απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας δύναται να οριστεί διαφορετικό ωράριο απασχόλησης π.χ. 12.00-19.00.

Το ωράριο εργασίας του λοιπού προσωπικού παραμένει οκτάωρο (εκτός εάν οι κείμενες διατάξεις ορίζουν διαφορετικά). Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «άπτεται των αρμοδιοτήτων του Διοικητή της οικείας ΥΠΕ να προσδιορίσει κατά περίπτωση το ωράριο λειτουργίας  εκάστης μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη τον  συνολικό αριθμό του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού  που υπηρετεί στην Μονάδα, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό  αυτής  και  την βέλτιστη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της και σταδιακά να καθορίσει τις συγκεκριμένες Μονάδες Υγείας οι οποίες θα λειτουργούν και σε εικοσιτετράωρη βάση.»

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *