Αλλάζει η αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου

AF7147CB224A113722D65C47069B92F1.jpg

  Μεταρρυθμίσεις στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση. Η απαγόρευση πώλησης σε ανηλίκους και η υπαγωγή της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων υπό τη δικαιοδοσία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), είναι οι πιο σημαντικές από αυτές.

Στην πρόταση που κατέθεσε ο FDA ζητείται να απαγορευθεί η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε χώρους προσβάσιμους από ανήλικους, καθώς και να επιβληθεί τοποθέτηση σήμανσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με την οποία θα υποδεικνύεται ότι τα προϊόντα αυτά είναι επικίνδυνα για την υγεία. Επίσης, σημαντικό για τη βιομηχανία μεγάλου κέρδους γύρω από το κάπνισμα είναι και το γεγονός ότι ο οργανισμός ζητά να θέσει στην αρμοδιότητα του το να ρυθμίζει το καθεστώς διαφήμισης και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, όπως κάνει και για τα συμβατικά. Με μια τέτοια εξέλιξη οι κατασκευάστριες εταιρίες όχι μόνο δε θα μπορούν να διαφημίζουν τις δήθεν θετικές επιδράσεις που έχει το συγκεκριμένο τσιγάρο στην υγεία, αλλά αντιθέτως θα υποχρεούνται να αναφέρουν ότι η νικοτίνη είναι εθιστική και θανάσιμη.

Σημειώνεται ότι μόνο το 2013, το κέρδος από τις πωλήσεις της νέας αυτής μορφής τσιγάρων ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *