Αλλάξτε διάθεση με… φοντί τυριών

2F4037BC88B18EDCC8F5EF0E6A2D88F5.jpg

  Αν νιώθετε μοναξιά και τη διάθεσή σας να πέφτει τους χειμερινούς μήνες, όταν ο καιρός δε μπορεί να σταθεί «σύμμαχός» σας και να σας ανεβάσει την ψυχολογία, τι θα λέγατε να δοκιμάζατε λίγο… φοντί τυριών;

Όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, μια φιλανθρωπική οργάνωση βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να βοηθά τους ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης τους κρύους μήνες του χειμώνα: προτείνει τη διοργάνωση βραδιών με φοντί τυριών μαζί με μερικούς καλούς φίλους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι υπεύθυνοι που λειτουργούν τη γραμμή βοήθειας Helping Hand παρατήρησαν μια αύξηση στις κλήσεις από ανθρώπους με συμπτώματα κατάθλιψης τους χειμερινούς μήνες, όταν το κρύο ανεβαίνει και η διάρκεια της μέρας μικραίνει.

Αποφάσισαν λοιπόν να συντάξουν μια λίστα με συμβουλές για την ενίσχυση της διάθεσης και των επιπέδων ενέργειας στον οργανισμό.

Υποστηρίζουν ότι το φοντί τυριών βοηθά στην ενίσχυση της διάθεσης, καθώς τα ελβετικά τυριά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12, η οποία έχει συνδεθεί με την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και τη βελτίωση της διάθεσης.

Αποτελούν ακόμη μια καλή πηγή ψευδάργυρου, για τον οποίο οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι βελτιώνει τη διάθεση. Επιπλέον, το φοντί συνηθίζεται να προσφέρεται σε ένα τραπέζι με φίλους, κάτι που βοηθά τους ανθρώπους να νιώθουν λιγότερη απομόνωση.

Μία ακόμη από τις συμβουλές που δίνει η γραμμή βοήθειας αφορά τα χρώματα στα ρούχα που επιλέγει να φορέσει κανείς.

Σύμφωνα με μια έρευνα του εργαστηρίου Mind του πανεπιστημίου του Σάσεξ, το μπλε και πράσινο χρώμα έκανε τους άντρες να νιώθουν πιο χαρούμενοι, ενώ η διάθεση των γυναικών φαίνεται να ανεβαίνει με το μπλε, μωβ και πορτοκαλί χρώμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *