Αλλαγές στις σεξουαλικές τάσεις των Βρετανών

CF0E2687C00F5CED35411A671B40E202.jpg

  Τετραπλάσιος είναι, μέσα σε δύο δεκαετίες, ο αριθμός των γυναικών στη Βρετανία που αναφέρει ότι έχει κάνει ομοφυλοφυλικό σεξ, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet».

Σχεδόν το 8% των γυναικών ηλικίας 16 έως 74 ετών που ερωτήθηκαν μεταξύ της περιόδου 2010- 2012, είχαν λεσβιακές σχέσεις. Την περίοδο 1990-1991, κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσιαζόμενης συγκριτικής μελέτης, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 1,8 %.

Για τους άνδρες ο αριθμός των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι έχουν κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ αυξήθηκε από 3,6 % σε 4,8 % κατά την ίδια περίοδο.

Ο καθηγητής Κάι Ουέλινγκς του London School of Hygiene and Tropical Medicine δήλωσε ότι παρατηρείται σημαντική αλλαγή της γυναικείας σεξουαλικής συμπεριφοράς σε σχέση με την πρώτη συγκριτική έρευνα πριν από 20 χρόνια.

«Σε ορισμένες σεξουαλικές συμπεριφορές, βλέπουμε ότι το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώνεται, αλλά σε άλλες βλέπουμε τις γυναίκες να υπερβαίνουν τους άνδρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους», είπε ο ερευνητής. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτές οι τάσεις είναι στο πλαίσιο της «βαθιάς αλλαγής στη θέση των γυναικών στην κοινωνία και στα μέσα ενημέρωσης που αναπαριστούν τη γυναικεία σεξουαλικότητα».

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες, η τελευταία μελέτη διεξήχθη μεταξύ Βρετανών ηλικίας μέχρι 74 ετών. Περίπου το 60% των ανδρών και το 42% των γυναικών ηλικίας 65 έως 74 ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον έναν σεξουαλικό σύντροφο κατά τον προηγούμενο χρόνο. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι Βρετανοί κατά μέσο κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα, σε σύγκριση με πριν δέκα χρόνια που έκαναν περισσότερες από έξι φορές σε ένα μήνα.

Η μείωση αυτή καταδεικνύει την αύξηση του αριθμού των Βρετανών που ζουν μόνοι τους, πράγμα που σημαίνει ότι «έχουν λιγότερες ευκαιρίες να κάνουν σεξ». Από την άλλη πλευρά της πυραμίδας, σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών και των γυναικών άρχισε τη σεξουαλική του ζωή πριν από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *