Αλκαλικό Νερό: Τελικά βοηθά ή όχι την υγεία μας;

Αν και αρκετοί έχουν αμφισβητήσει την απόδειξη των θεραπευτικών του ιδιοτήτω, οι φανατικοί υποστηρικτές του καθημερινά αυξάνονται και από ότι φαίνεται ήρθε για να για να μείνει.

Αν κανείς ψάξει σήμερα στο διαδίκτυο θα βρει χιλιάδες αναφορές για τα οφέλη του αλκαλικού νερού. Το χρησιμοποιούν αθλητές για βελτίωση φυσικής κατάστασης, το χρησιμοποιούν στελέχη επιχειρήσεων για να έχουν περισσότερη ενέργεια, αλλά το χρησιμοποιούν και ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ασθένειες, ακόμη και καρκινοπαθείς.

Τι είναι όμως το περιβόητο αλκαλικό νερό;

Αν ένα νερό είναι αλκαλικό νερο το διαπιστώνουμε μέσω του PH, το οποίο εμφανίζεται μέσα σε μια κλίμακα με τιμές από 1 έως το 14 και μας δείχνει κατά πόσο μια ουσία είναι όξινη ή αλκαλική. Ένα υγρό άν έχει τιμές από 0 – 6, τότε είναι όξινο, είναι ουδέτερο αν έχει τιμή pΗ 7,  ενώ αν έχει τιμή από 8-14 είναι ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.

Ποια είναι τα οφέλη του αλκαλικού νερού

Αποτοξινώνει

H αποτοξίνωση  του οργανισμού είναι πράγματι πολύ σημαντική υπόθεση. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε για το αλκαλικό νερό,  τι ακριβώς ειναι, διότι αποτοξινώνει εντελώς το σώμα μας αφαιρώντας τις τοξίνες οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα. Οι τοξίνες συσσωρεύονται στον οργανισμό μας από το περιβάλλον, τις τροφές και τα φάρμακα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Ενυδατώνει

Κατά τη διάρκεια του ιονισμού μπορούμε να καταλάβουμε για το αλκαλικό νερό τι είναι, καθώς απορροφάται πιο εύκολα σε κυτταρικό επίπεδο και προσφέρει στον οργανισμό τη μέγιστη δυνατή ενυδάτωση.

Αντιοξειδωτικά – Οξυγονώνει

Το αλκαλικό νερό δρα ως αντιοξειδωτικό καθώς εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Απελευθερώνει ηλεκτρόνια τα οποία ταχύτατα εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες να προκαλέσουν στο σώμα προβλήματα. Αναζητά τις ελεύθερες ρίζες και τις μετατρέπει σε οξυγόνο. Το σώμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για την παραγωγή ενέργειας και την οξυγόνωση των ιστών. Οι περισσότερες ασθένειες, ανάμεσά τους και ο καρκίνος, δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον γεμάτο οξυγόνο.

Αλκαλοποιεί

Η ισορροπία του pH του σώματος, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε, το αλκαλικο νερο τι είναι. Το pH του σώματός διαταράσσεται συνεχώς, λόγω της διατροφής μας, υψηλή σε όξινα τρόφιμα, το άγχος και την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το αλκαλικό νερό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την ικανότητα του σώματός μας να αντιμετωπίζει ταχύτερα τις διάφορες νόσους και παθήσεις που έρχεται αντιμέτωπος ο οργανισμός.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Πίνοντας αλκαλικό νερό βελτιώνεται αισθητά η ροή του αίματος και έτσι αποφεύγονται διάφορα προβλήματα όπως οι θρομβώσεις και άλλα αρτηριακά προβλήματα.

Πως θα το φτιάξω

Ο απλούστερος τρόπος για να φτιάξετε αλκαλικό νερό είναι να αγοράσετε μια ειδική συσκευή. Στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα τέτοιες συσκευές εισάγει η εταιρεία Alkaline Greece. (Δείτε εδώ το eshop τους)

23559875_1878504272463523_1394387985682028877_n.jpg

Μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για παρασκευή αλκαλικού νερού διαθέτει η εταιρεία Alkaline Greece – www.alkaline.gr

Υπάρχουν όμως και άλλος ένας τρόπος για να φτιάξει κανείς μόνος του αλκαλικό χωρίς να αγοράσει συσκευή.

Παρασκευή αλκαλικού νερού με χρήση χρήση Μαγειρικής Σόδας

Προσθέστε 1/8 κουταλιού της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό σας. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά αλκαλική και θα ανεβάσει αμέσως το Ph του νερού. Θέλει όμως οπωσδήποτε την μέτρηση, αφού η αλκαλοποίηση νερού με τη χρήση μαγειρικής σόδας είναι ανεξέλεγκτη. Στα αρνητικά αυτής της μεθόδου η γεύση της σόδας που μένει στο στόμα μας. Αν όμως δεν σας ενοχλεί, τότε αυτή η μέθοδος είναι μια χαρά.

Παρασκευή Αλκαλικού Νερού με χρήση της ειδικής συσκευής αλκαλοποίησης

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά σε σχέση με τη μαγειρική σόδα. Απλώς γεμίζουμε τη συσκευή της Alkaline με νερό, περιμένουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια το νερό μας είναι αλκαλικό και έτοιμο για να το καταναλώσουμε.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO

Διαβάστε ακόμη...