Αλάτι και… υγεία!

DC154DC26CCBEFAAB4CC4874FA308FA0.jpg

  Η μειωμένη διατροφική πρόσληψη νατρίου (βασικού συστατικού του αλατιού) έχει συσχετισθεί σήμερα με μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σε μια νέα ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Circulation επιστήμονες αξιολόγησαν την επίδραση της πρόσληψης νατρίου σε 2.275 συμμετέχοντες μέσω της διατροφής τους στον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε χρονικό διάστημα παρακολούθησης μέχρι και 15 ετών.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι η μειωμένη πρόσληψη νατρίου σε ποσότητα κάτω των 2,3 γραμμαρίων την ημέρα σχετιζόταν με ελάττωση του καρδιαγγειακού κινδύνου κατά 32%. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, μια μείωση της διατροφικής πρόσληψης νατρίου κατά ένα γραμμάριο την ημέρα οδηγεί σε ελάττωση του κινδύνου κατά 17%.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι νεότερες μεθοδολογικά ορθότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι η ημερήσια διατροφική πρόσληψη νατρίου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2, 3 γραμμάρια την ημέρα, ποσότητα δηλαδή που αντιστοιχεί σε λιγότερο από ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι!

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *